AAA

DRUšTVO | 30.09.2022 16:40 > 30.09 17:16

Nova pismenost predstavila otvorenu bazu podataka o medijskim navikama gradjana (VIDEO)


 Projekat "Nova pismenost" koji partnerski sprovode Američka agencija za medjunarodnu saradnju (USAID) i Propulsion, predstavio je u Novom Sadu svoje dosadašnje delovanje i pozvao na otvorenu bazu podataka o medijskim trendovima i navikama gradjana.

Na petom kongresu "OPENS FundCon V Element", koji stvara prostor za jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva, predstavljene su uspešne kampanje proistekle iz sprovedenih istraživanja, a posebno je najglašeno da su podaci o medijskim trendovima i navikama gradjana Srbije dostupni javno na sajtu novapismenost.rs.

"Organizacije civilnog društva i postoje kako bi inicirale društvenu promenu. Zbog toga je važno da raspolažu relevantnim podacima pri kreiranju svojih komunikacijskih strategija, upravo kako bi njihova poruka na pravi način došla do onih ljudi kojima žele da se obrate. Medjutim, ovakvi podaci potrebni su i mnogim drugim akterima kojima podaci o medijskim trendovima i navikama gradjana Srbije ranije nisu bili dostupni ili su do njih dolazili teško, a sada im program Nova pismenost omogućava pristup ovoj bogatoj bazi", rekla je Teodora Miljković ispred programa Nova pismenost.

U bazi podataka može se, izmedju ostalog naći istraživanje o medijskoj pismenosti gradjana, o "top temama" odredjenih generacija, o tome kako se gradjani najčešće informišu i kakve su im navike, istraživanja o medijima i biznisu i još mnogo istraživanja.

Inače, program Nova pismenost radi s građanima, medijima, kompanijama, obrazovnim sistemom, influenserima i državnom upravom kako bi se najbolje prakse medijske, informacione i digitalne pismenosti našle medju temeljima savremenog srpskog društva, navedeno je u saopštenju.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.