AAA

DRUšTVO | 01.10.2022 13:55 > 01.10 14:34

Gradjani ispred Informera traže da se povuče intervju sa silovateljem (VIDEO)

Više stotina gradjana zatražilo je danas ispred redakcije Informera da se intervju sa osobom osudjenom za više silovanja, objavljenom u tom listu, povuče sa svih medijskih platformi.

"Njeno silovanje nije tvoja ekskluziva", poručili su učesnici protesta.

Na skupu je zatraženo i ukidanje javnog finansiranja medija koji neetički izveštavaju.
"Naš novac se ulaže u profitiranje na našim traumama", rekla je jedna od organizatorki protesta, tražeći da se ukine finansiranje medija koji ne poštuju novinarski kodeks.

Zatraženo je i da institucije urade svoj posao, pre svega da nakon hapšenja višestrukog silovatelja urade adekvatnu procenu.

Učesnici su tražili i da se napravi registar praćenja svih silovatelja i nasilnika, ali i nadzor nad njima.

Tražeći da se poštuje dostojanstvo žena, posebno žrtva nasilja, okupljeni su uz zviždanje i trube, uzvikivali "Ženska revolucija", "Ženama bezbednost" i "Stop nasilju".

"Koliko žena treba da bude istučeno ili ubijeno da biste vi našu bezbednost videli kao društveni prioritet", poručile su organizatorke.

Okupljeni nose transparente "Besne žene", "Ništa mi ne možeš na silu", "Nijedna žena više, nijedan tabloid više", "Na nasilje se ne klikće, nasilje se sprečava", "Ženska trauma nije izvor prihoda", "Ko te prati kući? Biber sprej".

U blizini redakcije Informera, u Čumićevom sokačetu, nalazi se veći broj pripadnika policije a nedaleko odatle parkirano je i policijsko vozilo.

Na protest je u petak pozvala organizacija Ženska solidarnost.

Protestu su prisustvovali pojedini opozicioni političari, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, lider Pokreta slobodnih gradjana Pavle Grbović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović, kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković i veći broj gradjanskih aktivista.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.