AAA

DRUšTVO | 24.10.2022 19:50 > 24.10 19:51

Meštani kragujevačkog naselja Beloševac negoduju zbog deponije pepela

 Meštani naselja Beloševac ukazali su danas na problem deponije u tom naselju na koju je preduzeće za isporuku daljinskog grejanja "Energetika" počelo da istovaruje pepeo, koja je od najbliže kuće udaljena oko 20 metara.

Poslanik "Zajedno" iz Kragujevca Nikola Nešić koji je sa nezadovoljnim meštanima razgovarao sa direktorom Energetike, izjavio je za agenciju Beta da je namera tog preduzeća da u Beloševcu istovari oko 15.000 tona pepela koji bi tako bio izmešten iz kruga firme.
On je rekao da je javnosti poznato da treba da se radi na sanaciji pepelišta u Energetici, ali da su rukovodioci umesto toga počeli da odvoze pepeo u naselje Beloševac.

Nešić je rekao da je od direktora Energetike Andreje Ilića u vezi sa tim projektom zvanično zatražio i dobio neka dokumenta, koja će učiniti dostupnim javnosti.

Direktor Energetike Andreja Ilić je na sastanku sa meštanima rekao da je projekat odobrilo Ministarstvo za zaštitu životne sredine, i Zavod za ekologiju, a da se planira da preko pepela naspe nekoliko metara zemlje, da se izravna sa nivoom puta, te da se plac preuredi u parkić za decu.

Na pitanje do kada može da se očekuje da to sve bude gotovo, odgovorio je da je kranji rok mesec dana i da će meštanima dostaviti projekat u štampanoj formi.

Meštanin Danilo Grbić, čija kuća se nalazi "ispod deponije", rekao je da se dvorište ujutru, posle vetra "beli kao mleko", dok je Petar Drmanac izjavio da će sutra ili prekosutra će blokirati put Kragujevac Jagodina i zahtevati prisustvo viših nadležnih organa kako bi se rešilo ovo pitanje, ukoliko ne budu uspeli da zaustave sipanje pepela na deponiju u njihovom naselju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.