AAA

DRUšTVO | 30.11.2022 16:40 > 30.11 16:41

U svim školama u Boru sutra obustava nastave

Forum sindikata obrazovanja Bor, odlučio je danas da se sve borske škole priključe štrajku Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i sutra, u četvrtak, obustave nastavu.

Protest pod nazivom "Stop nasilju u školama" biće sutra u 12.00 časova na platou Doma kulture.
Nastava će biti obustavljena u svim borskim školama osim škole u Zlotu koja nije članica Unije, dok će u nekim borskim školama nastavu držati samo po jedan ili nekolicina nastavnika.

"Pojedini direktori borskih škola su od nastavnika tražili da poštuju minimum procesa rada smatrajući da je to u najboljem interesu učenika. S tim se nisam složio jer smatram da je u daleko većem interesu učenika da se u školama smanji nasilje, kako medju vršnjacima, tako i prema zaposlenima", izjavio je Balanović za agenciju Beta.

On je demantovao prošlonedeljnu izjavu Gradskog veća Bora da u borskim školama nema nasilja jer "prisustvo nasilja mogu da potvrde i učenici i roditelji i zaposleni. Uvidom u školskim dokumentima može se potvrditi prisustvo nasilja, osim mnogih slučajeva koji su zataškani i prikriveni. A ne zaboravimo da se iza svakog takvog nasilja nalazi nečije dete koje je žrtva", rekao je Balanović.

Organizovani skup zaposlenih u obrazovanju "Stop nasilju u školama" održaće se sutra u 47 gradova širom Srbije.

Sindikat je na protest pozvao i roditelje učenika, kako bi se zajedničkim apelom poslala poruka u kojoj meri je značajno rešavanje problema nasilja.

Sindikat podseća da su zahtevi Unije za štrajk za hitnu izmenu Pravilnika o vodjenju i rešavanju disciplinskih postupaka učenika i da svi zaposleni u obrazovanju dobiju status službenog lica.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.