AAA

DRUšTVO | 07.12.2015 10:10 > 07.12 13:01

NUNS i UNS zahtevaju smenu ministra Gašića

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je danas da postupak ministra odbrane Bratislava Gašića prema novinarki B92 predstavlja vrhunac nepoštovanja novinarske profesije, kao i da ministar zbog ranijih grešaka, pa i kršenja zakona, mora biti smenjen sa te funkcije, dok je Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo da je zgranuto vulgarnim i seksističkim ispadom ministra Gašića i dodalo da je neophodno da on bude smenjen.

U saopštenju, NUNS je pozvao sve medije i novinare da obustave komunikaciju sa ministrom Gašićem i bojkotuju sve dogadjaje u kojima on učestvuje, sve dok ne bude smenjen.

"NUNS podržava inicijativu pojedinih uglednih novinara da se ispred Vlade Srbije održi protest medijskih profesionalca. Pozivamo sve članove našeg udruženja i sve medijske radnike da se pridruže protestu večeras u 19.00 časova ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj 11", navodi se u saopštenju.

Ministar Gašić je juče u Trsteniku na skandalozan način prokomentarisao potez novinarke dopisnice B92 koja je čučnula kako ne bi bila u kadru snimateljima.

"Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu", izjavio je ministar odbrane što su kamerama i mikrofonima zabeležile novinarske ekipe koje su čekale njegovu izjavu.

NUNS je danas izrazio "zaprepašćenje zbog neumesnog, seksističkog komentara" ministra odbrane.

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da je zgranuto vulgarnim i seksističkim ispadom ministra odbrane Bratislava Gašića prema novinarki i dopisnici B92 i dodalo da je neophodno da on bude smenjen.

"UNS smatra da je dobro što se ministar Gašić izvinio novinarki i javnosti, ali ističe da bi iskrenost tog izvinjenja bila ubedljivija da ga je dao na licu mesta, pre nego što je skandal dospeo u javnost", navodi se u saopštenju UNS-a.

To udruženje je izrazilo žaljenje zbog toga što se kolege novinari koji su bili na dogadjaju, nisu solidarisali sa koleginicom sa B92, već su nastavili sa snimanjem izjave ministra odbrane.

"UNS poziva članove i zainteresovane gradjane da se pridruže protestu novinara i medijskih radnika ispred Vlade Srbije zakazanom za ponedeljak u 19.00 sati", dodaje se u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.