AAA

DRUšTVO | 04.02.2016 11:20 > 04.02 11:27

Protest zbog skupa koji promoviše legalizaciju silovanja

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova izrazio je veliko nezadovoljstvo i zabrinutost zbog najave da će u subotu, 6. februara biti održano medjunarodno okupljanje muškaraca u 43 zemlje koji promovišu mržnju prema ženama i zalažu se za legalizaciju silovanja u privatnom prostoru.
Organizacija ovog skupa predvidjena je i u Beogradu na Trgu Republike, a pokretač je američki bloger Darijuš Valizadeh, poznat po svojim kontroverznim tekstovima o zavodjenju žena i antifeminizmu.

Valizadeh traži legalizaciju silovanja na privatnom posedu, а prema njegovom shvatanju, ako žena pristane da udje u nečiji stan pristaje i na seks.
Pokrajinski sekretarijat oštro protestuje zbog tog vida javnog pozivanja na ograničavanje prava žena i kršenja ljudskih prava.

"Podsećamo da Srbija, u kojoj je rodna ravnopravnost utemeljena Ustavom, ne sme dozvoliti jačanje i širenje grupa koje zagovaraju mržnju i nasilje prema ženama", piše u apelu sekretarijata.

Apeluje se na nadležne organe da reaguju na ovaj i na svaki drugi vid javnog podstrekivanja mržnje i pozivanja na kršenje osnovnih ljudskih prava.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.