AAA

DRUšTVO | 05.04.2016 19:35

Srbija se oslanja na znanje i mlade


Na beogradskom Fakultetu organizacionih nauka, danas je otovoreno Svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja, na kome će učestvovati timovi 16 prestižnih svetskih univerziteta.

Svečanosti upriličenoj tim povodom, na poziv studenata FON-a koji su pobedlili na sličnom takmičenju u Montrealu, govorio je i premijer Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić je na skupu izjavio da se Srbija oslanja na znanje i mlade, u veri da će uspeti da obnove preduzetnički duh izgubiljen pre 50 godina.

"Vaš primer pokazuje celom svetu, ovoj zemlji i mladima ove zemlje, da možete da budete veoma uspešni ako ste vredni. Imamo mnogo talentovanih, ljudi sa mnogo ideja", rekao je Vučić i dodao da je ponosan što su studeni FON-a, sa profesorkom Vesnom Damnjanović, nakon nedavne pobede u Kanadi bili njegovi gosti u Vladi Srbije.

Premijer je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da pročita pobedničku studiju slučaja koja se odnoslila na unapredjenje poslovanja jedne brazilske kompanije.

Vučić je izrazio očekivanje da će isti tim pobediti i u Beogradu i dodao da se ipak ne slaže sa tim da "nije važno ko će pobediti".

"Imaćete našu punu podršku. Nadam se da ćemo imati priliku da uradimo nešto za vas, za vaš fakultet i vas mlade ljude", poručio je Vučić.

Damnjanović je zahvalila premijeru na prepoznavanju značaja rezultata koje je njen tim ostvario u Montrealu, ali i na tome što dele zajedničku viziju da najtalentovaniji studenti mogu da pomognu razvoju zemlje.

"Belgrade Busines International Case Competition" (BBICC) takmičenje, koje izmedju ostalog podržava razvoj ideja najtalentovanijih studenata, okupio je 96 studenata i profesora sa 16 univerziteta, medju kojima su i univerziteti iz SAD-a, Kanade, Singapura, Australije, Irske, Danske i Holandije.

Skupu je prisustvovao i ministar prosvete Srdjan Verbić, kao i prorektor za nauku, inovacije i transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu Živoslav Tešić i predsednik Srpske asocijacije menadžera Milan Petrović.

Finalno takmičenje biće 9. aprila.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.