AAA

DRUšTVO | 02.01.2017 17:30 > 02.01 17:33

Saslušani privedeni policajaci

Sindikat policije "Sloga" saopštio je u ponedeljak uveče da je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu završeno saslušanje dvojice policajaca koji su osumnjičeni za odavanje službene tajne, koja se tiče njihovih aktivnosti prilikom posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Srebrenici u julu 2015. godine, kada se dogodio napad na njega. 
Predsednik Sindikata policije "Sloga" Dragan Žebeljan naveo je u saopštenju da su saslušani Vladan Trbović i Milan Dumanović a da je, prema saznanjima advokata, predmet proglašen tajnim, što znači da ono o čemu se govorilo prilikom saslušanja ne može biti objavljeno.

On je rekao i da se očekuje odluka Višeg suda o tome hoće li se Trboviću i Dumanoviću produžiti pritvor, ili će biti pušteni na slobodu.

Dumanović i Trbović su u izjavama za Al džaziru 11. oktobra naveli da su kao policajci, po usmenom naredjenju starešina, bez legitimacija i naoružanja upućeni na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine, prilikom posete Vučića komemoraciji srebreničkim žrtvama. 

Domaći mediji navode da su oni radili u Odeljenju za opservacije i dokumentovanje Uprave kriminalističke policije, a da je Trboviću u medjuvremenu prekinut radni odnos dok je Dumanović sada policajac u Pančevu. 

Više učesnika komemoracije srebreničkim žrtvama u Potočarima, 11. jula 2015. godine, napalo je premijera Srbije Aleksandra Vučića verbalno a onda i fizički gadjajući ga kamenjem i flašama prilikom njegove zvanične posete tom skupu. 

Vlasti BiH i dalje nisu nikoga optužile za taj napad.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.