AAA

DRUšTVO | 09.01.2017 14:05 > 09.01 14:29

Vanredna situacija u Trgovištu, dve trećine puteva neprohodno

Predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić izjavio je da je u toj opštini danas proglašena vanredna situacija zbog toga što je od petka dve trećine opštine zavejano i "odsečeno od sveta".

Krstić je agenciji Beta rekao da je mehanizacija sa kojom opština raspolaže uspela da očisti od snega ulice u Trgovištu i puteve do nekih većih sela, ali da je najveći deo opštine i dalje pod visokim snegom i sa neprohodnim putevima.

"Ostala su neočišćena seoska područja. Oko dve trećine sela je zavejano već treći dan a raščišćavanje puteva do njih nije moguće samo mehanizacijom kojom opština raspolaže, već je potrebna i pomoć države", kazao je Krstić.

On je rekao da u Trgovištu do sada nije bilo kritičnih slučajeva koje je izazvao sneg i veliki minus, ali da su ekipe hitne pomoći u nekoliko navrata kod hroničnih bolesnika mogle da intervenišu samo uz podršku ekipe vatrogasaca-spasilaca.

Trgovište je treća opština u Pčinjskom okrugu koja je proglasila vanrednu situaciju zbog snežnih padavina. U nedelju su vanrednu situaciju proglasili i Vladičin Han i Vranje.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

Bosko Buha09/01/2017 18:12

U Trgovistu radi oko 300 radni koji su zaposljeni po ugovoro u drzavnim ustanovama. Caj je i 6 bivsih opstinskih vecnika zaposljeno u Domu zdravlja zaposljeno kao vozaci. Da su svi cistili sneg lopatama, za ova 3 dana bilo bi pola puteva u opstini Trgoviste ocisceno.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.