AAA

DRUšTVO | 11.01.2017 14:50 > 11.01 15:00

U Trgovištu prohodna polovina puteva

Predsednik Opštine Trgovište Nenad Krstić izjavio je danas da je u toj opštini od snega očišćena oko polovina puteva.

U ponedeljak, kada je Opština proglasila vanrednu situaciju, dve trećine teritorije bilo je neprohodno zbog smetova koji su dostizali visinu i od tri metra.

Krstić je za agenciju Beta izjavio da se mehanizacija za čišćenje puteva šale po pozivima gradjana i da se daje prioritet putevima gde je potrebna dostava lekova ili hitna pomoć.

"Putevi do svih većih mesta su raščišćeni i spojeni sa magistralom tako da komunikacija polako kreće. Neraščišćeni su putevi do najudaljenijih mesta gde su i najveći nanosi snega. Očekujem da do petka, ako ne bude novih padavina, putevi do svih mesta budu očišćeni i prohodni za vozila", kazao je Krstić.

On je rekao da je na terenu sve vreme 12 gradjevinskih mašina, od čega samo dve pripadaju opštinskom komunalnom preduzeću, dok je ostale opština angažovala od privatnika.

"Do sada nismo imali životne ugroženosti gradjana. Imamo slučajeva da su nekim domaćinstvima nestale zalihe hrane ili da su potrebni lekovi. Opština je obezbedila 100 paketa suve hrane koja se deli ugroženim domaćinstvima, kao i novčanu pomoć za nabavku drva za ogrev", rekao je Krstić.

U Trgovištu, koje je jedna od najjužnijih opština u Srbiji, na granici sa Makedonijom, na nekim planinskim putevima iznad 1.500 metara nadmorske visine je i više od tri metara smetova, te je već šesti dan polovina naselja u opštini blokirana.

"Veliki problem predstavljaju i niske temperature jer se sneg ne lepi već ga vetar raspršuje, pa kako se put očisti od snega, tako ga vetar ponovo vraća i pravi nanose", rekao je Krstić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.