AAA

DRUšTVO | 12.01.2017 09:55

Naslovna strana za četvrtak, 12. januar 2017. godine

ALO  -  U "Dinkiću smestio Karić" list piše o pozadini saslušanja bivšeg ministra Mladjana Dinkića u vezi sa slučajem "Mobtel". O kažnjavanju fudbalskog kluba Partizan list piše u tekstu "UEFA izbacila Partizan iz Evrope".

BLIC  -  "Najbogatiji Albanac plaća slobodu za Haradinaja", list piše da je kosovski biznismen Bedžet Pacoli spreman da plati kauciju za oslobadjanje bivšeg lidera Oslobodilačke vojske Kosova i premijera Kosova Ramuša Haradinaja i da će sud u Francuskoj danas odlučiti o eventualnom ukidanju pritvora Haradinaju. "Od 11 istraga protiv Dinkića obustavljeno čak sedam", list piše da se protiv ministra u nekoliko bivših Vlada Srbije Mladjana Dinkića vode procesi za Mobtel, RTB Bor i Staru planinu.

VEČERNJE NOVOSTI  -  "Veterani OVK pripremaju otmice naših zvaničnika", list piše o tome da kosovski Albanci planiraju napade kako bi Beograd povukao optužnice protiv Ramuša Haradinaja.

DANAS  -  Pod naslovom "Tužilaštvo da dostavi podatke o slučaju Savamala" za list govori poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić. "Zbog nemara manje uglja, uvezli smo skupu struju", sindikat "Nezavisnost" tvrdi da deponije Termo elektrane "Nikola Tesla" nisu popunjene prema planu. "Kolarčeva zadužbina pred gašenjem", o tome da važna kulturna ustanova nema novca za osnovno održavanje.

INFORMER  -  U tekstu "Vuk Jeremić: Ja mogu da spasim Srbiju od Rusije" list piše da bivši šef diplomatije Vuk Jeremić traži od zapada da ga podrži na predsedničkim izborima.

KURIR  -  Pod naslovom "Idem iz politike ako kandidat SNS ne pobedi" prenosi izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića o predsedničkim izborima.

POLITIKA  -  "Haradinaj kao novi izgovor Prištine za opstrukciju", list piše da će Priština iskoristi zahtev za izručenje Ramuša Haradinaja, kao izgovor da bi odložila ispunjavanje svojih obaveza iz Briselskog sporazuma. "Železničari naplatili 1,2 milijarde dinara", o tome koliko će Vlada Srbije morati da izdvoji da bi pomogla preduzećima nekadašnjih "železnica" da isplate radnicima naknade za smenski rad.

SRPSKI TELEGRAF  -  Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj za list kaže "Dinkića će ubiti u zatvoru". "Poraz na izborima znači moj odlazak", kaže premijer Srbije Aleksandar Vučić o predstojećim izborima za predsednika Srbije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.