AAA

DRUšTVO | 12.01.2017 10:55 > 12.01 13:50

I dalje potrebna oprezna vožnja

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da je situacija u drumskom, železničkom, vazdušnom i vodnom saobraćaju pod kontrolom i da se preduzimaju sve potrebne mere kako bi se obezbedilo nesmetano odvijanje saobraćaja.

U izveštaju ministarstva sa presekom stanja u 7 sati jutros, preporučuje se oprezna vožnja i navodi da su se vremenski uslovi blago su popravili u odnosu na prethodne dane, ali da relativno niske temperature i dalje traju.

Dodaju da su javna preduzeća i nadležne službe iz resora ovog ministarstva konstantno na terenu i rade na raščišćavanju snega i leda koji ometaju bezbedno odvijanje saobraćaja.

Drumski saobraćaj je obustavljen zbog radova na mostu u Peckoj i preko reke Likodre u mestu Mojković.

Zbog snega neprohodan je put Kriva Feja  -  Gornja Ljubata  -  veza sa državnim putem II A 234.

Železnički saobraćaj na mreži pruga kojima upravlja Infrastruktura železnice Srbije funkcioniše redovno i bez poremećaja, a nema ni poteškoća u odvijanju robnog železničkog saobraćaja.

Pruga Novi Sad – Kisač koja je bila zatvorena za saobraćaj od 19.16 časova puštena je za saobraćaj vozova u 1.45 časova.

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" svi letovi iz planiranog reda letenja su realizovani, bez otkazivanja prouzrokovanih vremenskim prilikama. Saobraćaj se odvija nesmetano i na niškom aerodromu "Konstantin Veliki".

Vodni saobraćaj je i dalje obustavljen zbog leda na reci Tisa, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, na Savi i Dunavu.

Izmedju Žeželjevog mosta i Mosta Slobode na Dunavu u Novom Sadu, ponovo se formirao ledeni čep, zbog čega je proglašena vanredna odbrana od zagušenja ledom, saopštilo je danas Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine.

Vanredna odbrana proglašena je u zoni Novog Sada, na deonici dugoj 14,7 kilometra, a dat je i nalog za angažovanje potiskivača "Sloga" za razbijanje ledenih santi.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.