AAA

DRUšTVO | 11.02.2017 12:05 > 11.02 18:15

Održana radna akcija na Zlatiboru (VIDEO)


Nekoliko hiljada gradjana okupilo se danas na Zlatiboru na početku radne akcije izgradnje najveće panoramske gondole na svetu.

Radove na postavljanju prve stanice gondole, kod Zlatiborske pijace, otvorili su predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović i drugi čelnici te lokalne samouprave.

Obraćajući se okupljenima, Stamatović je kazao da je cilj današnje akcije odbrana narodne imovine.

"Sve smo radili u skladu sa zakonom i danas smo vas pozvali da sačuvamo narodnu imovinu. Čuvaćemo ono što je naše i savest će nam biti mirna i čista, jer nemamo pravo da prećutimo da se pred očima gradjana otima narodna imovina", rekao je on.

Predsednik Opštine je zahvalio svima koji su dobrovoljno došli na radnu akciju demantujući navode pojedinih medija da su ljudi pod pritiskom lokalne samuuprave morali da učestvuju u toj akciji.

"Svi koji su danas došli pod prisilom neka odmah idu. U Opštini Čajetina nije na vlasti Srpska napredna stranka", kazao je Stamatović.

On je naveo da Opština raspolaže svom potrebnom dokumentacijom za izgradnju gondole, koja je predvidjena još master planom iz 2007. godine.

"Najvažniji je posedovni list, gde jasno piše da je država vlasnik zemlje, na kojoj se gradi gondola. Da li je za njih država Srbija tudja zemlja? Ako režimske raspikuće ne poštuju ove dokumente, moraju da poštuju ovu narodnu volju", kazao je Stamatović.

On je dodao da lokalana samouprava i gradjani ovog dela Srbije neće odustati dok gondola ne bude izgradjena, a narodna imovina sačuvana.

Sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve služilo je molitvu za uspeh radne akcije, u koju je veliki broj gradjana došao donoseći sopstveni alat.

Pored zastava Srbije, učesnici akcije iz Čajetine, Užica, Arilja i drugih mesta Zlatiborskog okruga nosili su i transparente na kojima je pisalo "Beograd na vodi, Zlatibor na vazduhu", "Gradimo Zlatibor za nova pokolenja", "Ko ne čuva svoje, ne treba mu ni tudje".

Gondola Gold Zlatibor treba da ima devet kilometara i biće najduža te vrste na svetu.

Trasa od centra Zlatibora do vrha Tornik košta 13 miliona evra, a projekat je finansirala Opština Čajetina.

U radnoj akciji učestvuje i budući predsednički kandidat Bratislav Jugović.


Povezane vesti:

'Podržavamo gradnju gondole, ali mora po zakonu'
Stamatović: Radna akcija za izgradnju gondole na Zlatiboru
Stamatović o radnoj akciji, kandidaturi, premijerovom bratu...
Beta Live intervju sa Milanom Stamatovićem
Poziv na radnu akciju kao način borbe sa opstrukcijom države
Čajetina zatražila dozvolu za gradnju gondole
Čajetina zamolila ministarstvo za pojašnjenje

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 1

marama13/02/2017 11:31

Lepo je to, radna akcija. A sutra kad bude gondola proradila, ko će da ubira profit? Hoće li gradjani Zlatibora koji su učestvovali u radnoj akciji dobiti akcije te firme i imati neku dobit od dividend ili prodaje akcija? Ne znam koji je interes gradjana da besplatno rade, znači ne rade svoj posao ili rade duplo, a da nemaju materijalnu korist u nekoj budućnosti, a da se neko drugi bogati.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.