AAA

DRUšTVO | 18.03.2017 13:20 > 18.03 15:35

Stanari naselja Stepa Stepanović održali još jedan protest

Stanari naselja Stepa Stepanović održali su danas protestnu šetnju Voždovačkim kružnim putem gde su blokirali saobraćaj kako bi ukazali na nezadovoljstvo zbog izgradnje benzinske pumpe u tom naselju.

Dvočasovni protest više stotina stanara beogradskog naselja Stepa Stepanović završen je oko 14 sati, te je saobaćaj u tom delu grada normalizovan.

Predstavnici nezadovoljnih gradjana koji izmedju ostalog traže da se zabrani izgradnja benzinske pumpe u centru tog novog voždovačkog naselja.

Predstavnik stanara Zoran Božanić je rekao agenciji Beta da su pismo kojim to zahtevaju, predali na obližnjoj Gaspromovoj pumpi, nadajući se da će NIS odustati od izgradnje pume s pretakalištem za tečni naftni gas i skladištem plinskih boca, usred njihovog naselja, što po propisima ne bi trebalo da može.

Božanić je dodao da je na tom mestu planirana izgradnja multifunkcionalnog objekta sa domom zdravlja i pijacom.

NIS je, kako je dodao, jedina kompanija koja je odlučila da gradi pumpu protiv interesa stanara naselja i uprkos dopisima koji su mu poslati od 2013. godine.

Ministarstvo gradjevinarstva Srbije je, rekao je Božanić, 2013. godine donelo odluku da pumpa ne bude u naselju, ali je ipak počela priprema za njenu izgradnju.

"Stanari traže i dalje dijalog s predstavnicima vlasti da se reše i drugi problemi u naselju, poput higijene i najavljuju da će sledeće subote, ukoliko do dijaloga sa nadležnim ne dodje, protestovati ispred zgrade Vlade Srbije, koja je investitor naselja i blokirati Nemanjinu i okolne ulice", rekao je Božanić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.