AAA

DRUšTVO | 18.03.2017 17:55

Vojnici na dobrovoljnom služenju položili zakletvu (VIDEO)


Vojnici martovske klase na dobrovoljnom služenju vojnog roka i profesionalni vojnici ženskog pola položili su danas zakletvu na svečanostima u kasarnama u Somboru, Leskovcu i Valjevu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Obraćajući se novim pripadnicima Vojske Srbije u somborskoj kasarni "Aerodrom", ministar odbrane Zoran Djordjević kazao je da je odbrana otadžbine "uvek predstavljala izraz časti i dostojanstva za naš narod i bila više od obaveze".

"Gradjani Srbije svesni su značaja bezbednosti otadžbine i da onaj ko izabere da postane vojnik zaslužuje posebno poštovanje jer to znači služiti opštem dobru, biti u zavetnom odnosu sa otadžbinom i spreman na napore i odricanja radi odbrane i ostvarivanja najplemenitijih vrednosti jednog društva", kazao je ministar.

On je najavio da će svi vojnici koji danas polažu zakletvu imati "prioritetan tretman" kroz šest meseci prilikom zapošljavanja, ukoliko žele da postanu profesionalni vojnici.

Pored vojnika na dobrovoljnom služenju i profesionalnih vojnika ženskog pola, zakletvu su danas položili i slušaoci Kursa za rezervne oficire Vojne akademije i slušaoci 109. klase rezervnih oficira sanitetske službe Vojnomedicinske akademije.

Zakletvu u kasarni "Aerodrom" položila su 84 vojnika na dobrovoljnom šestomesečnom služenju vojnog roka a u leskovačkoj kasarni "Vojvoda Petar Bojović" 95 vojnika, medju kojima je i sedam žena.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.