AAA

DRUšTVO | 07.04.2017 14:15 > 07.04 14:27

Uspešno prijavljen Protest protiv diktature u Beču za sutra u podne

Studenti i mladi državljani Srbije koji žive u Beču, uspešno su prijavili mirno protestno okupljanje na "Protestu protiv diktature u Srbiji" za subotu, 8. april, u podne u centru glavnog grada Austrije. Akcija je pokrenuta na društvenim mrežama, kako bi mladi iz dijaspore pružili podršku svojim vršnjacinma i hiljadama ljudi koji već peti dan protestuju širom Srbije, a kako je ranije rečeno, bilo je potrebno pronaći državljanina Austrije koji bi pomogao da skup bude uredno prijavljen policiji.

"Skup je prijavljen u podne na Heldenplacu. U narednim satima ćemo vas obaveštavati detaljnije o tome koja vrsta pomoći će nam trebati. Hvala svima puno na podršci, nije bilo lako i za dlaku smo uspeli", piše na Fejsbuku.

Protestni skup će u Beču biti održan u blizini gradske biblioteke i palate Hofburg u prvom okrugu u Beču, sa početkom u 12 sati.

"Želimo da pružimo podršku našim sugradjanima i da mirnom protestnom šetnjom pokažemo da nam nije svejedno šta se dešava u Srbiji. Studenti, penzioneri, stariji, mladji, pridružite nam se u borbi protiv diktature", piše u pozivu na "Protestnu šetnju u Beču protiv diktature u Srbiji".

Mladi su poručili da je policija u Beču bila veoma predusretljiva i da su na kraju bez većih problema uspeli da prijave skup, kao i da im sve vreme stiže "neverovatna podrška bez koje ne bi uspeli u nameri da podrže vršnjake u borbi za bolju Srbiju".

Protesti se odvijaju u oko 20 gradova širom Srbije već peti dan za redom. 


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.