AAA

DRUšTVO | 12.05.2017 13:55 > 12.05 14:11

MUP upozorio na video igru Plavi kit


Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije danas je povodom video igre "Plavi kit" koja kruži internetom u zemljama u okruženju i u kojoj se deca pozivaju na samopovredjivanje, pa čak i samoubistvo, apelovao na sve gradjane da odmah prijave policiji ukoliko se sretnu sa takvom igricom u Srbiji.

U saopštenju MUP je naveo da u Srbiji nije zabeležio nijedan slučaj koji ima veze sa video igrom "Plavi kit", koja potiče iz Rusije, ali da poziva sve roditelje i nastavnike da razgovaraju sa decom i prate njihove aktivnosti na internetu kako bi ih zaštitili od tog oblika ugrožavanja sigurnosti.

MUP je apelovao i na medije da posvete adekvatnu pažnju toj pojavi kako bi se na vreme sprečile neželjene posledice u Srbiji.

Igrica "Plavi kit" pre svega je usmerena na mladju populaciju. U periodu od 50 dana igranja pred decu se postavljaju različiti zadaci, u početku manje opasni poput gledanja horor filmova, zatim samopovredjivanja urezivanjem plavog kita na rukama, a sve se završava pozivom na izvršenje samoubistva.

Ova opasna igrica prisutna je u mnogim državama i zbog nje je navodno stradalo više desetina maloletnika, pa će zato  Odeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije pojačati aktivnosti ka smanjenju opasnosti od eventualne pojave igrice "Plavi kit", piše u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.