AAA

DRUšTVO | 13.05.2017 15:35

Sastanak u Ministarstvu odbrane: Da vojnici više ne šišaju travu

U Ministarstvu odbrane Srbije održan je sastanak s predstavnicima komunalnih preduzeća koja se bave zelenilom u Beogradu, Novom Sadu i Kruševcu, o zakonskim mogućnostima da te organizacije preuzmu održavanja zelenih površina u vojnim objektima.

Do sastanka je došlo na inicijativu ministra odbrane Zorana Djordjevića, koji je rekao da je osnovni cilj Ministarstva odbrane da "zelene površine budu kvalitetno održavane, kao i do sada".

Cilj incijative je i da se omogući javnim komunalnim preduzećima da "eventualno zaposle nove ljude, dok će pripadnici vojske biti isključivo posvećeni obuci i jačanju vojničkih veština", saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

"Mislim da se uključivanjem javnih komunalnih preduzeća postiže dvostruka dobit – vojnici će biti zadovoljniji, imaće više vremena za obuku i osposobljavanje, a stručne službe će obavljati svoj posao za koji će biti adekvatno plaćene", rekao je Djordjević.

Na sastanku su dogovoreni naredni koraci koji treba da doprinesu da održavanje zelenih površina u vojnim objektima što pre preuzmu javna komunalna preduzeća.
 
Prvi od njih jeste precizna procena površina i radova koje je potrebno preduzimati u svakom od objekata.

Djordjević se nedavno sastao i s predstavnicima javnih preduzeća "Srbijašume" i "Vojvodinašume", koje bi trebalo da preuzmu održavanje šumskih kompleksa u vojnim objektima.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.