AAA

DRUšTVO | 14.05.2017 14:10 > 14.05 14:20

Gej strejt alijansa:U užem krugu za nagradu Duga i Brnabić i Glogovac


Gej strejt alijansa (GSA) saopštila je danas da će dobitnik nagrade "Duga" za 2016/17. godinu biti proglašen u sredu, 17. maja u Skupštini Beograda, a da će žiri odlučivati izmedju pet nominovanih u uži izbor.

U saopštenju se navodi da je žiri odlučio da u uži izbor udju televizija N1 Beograd, ministarka državne uprave i lokalne samoupave Ana Brnabić, Opština Vračar, glumac Nebojša Glogovac i dramaturškinja Olga Dimitrijević.

U obrazloženju se navodi da je televizija N1 u prethodnom periodu imala najveći broj priloga posvećenih ljudskim pravima LGBT osoba u odnosu na druge televizije.

"Ovi prilozi su bili većinom afirmativni i u skladu sa Kodeksom novinara Srbije što je značajno doprinelo vidljivosti LGBT populacije u Srbiji i promociji tolerancije", dodaje se u obrazloženju.

Ističe se da je Ana Brnabić "prva javno autovana ministarka u Srbiji i regionu", kao i da je učinjen istorijski iskorak njenim imenovanjem, otovrenim govorom o njenoj seksualnoj orijentaciji i učešće na na Paradi ponosa 2016. godine.

U užem izboru je i beogradska Opština Vračar jer, kako se navodi, na zvaničnom nivou prisustvovala Paradi ponosa 2016. godine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.