AAA

DRUšTVO | 19.05.2017 16:20 > 19.05 20:25

Zaštitnik gradjana traži mišljenje Ministarstva zdravlja i RFZO

Lečenje gradjana putem SMS donacija i drugih priloga otvara pitanje uloge i funkcije organa vlasti u ostvarivanju prava iz zdravstvenog osiguranja i zdravstvene zaštite, ocenio je danas vršilac funkcije zaštitnika gradjana Miloš Janković.

Kako je saopšteno, zaštitnik gradjana je 15. maja zatražio od Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje informacije da li su u svim slučajevima prethodno iscrpljene sve mogućnosti lečenja u zemlji, da li postoji mogućnost uspešnog lečenja u inostranstvu, a da RFZO nije u mogućnosti da obezbedi sredstva za upućivanje pacijenta, kao i podatke o eventualnim slučajevima samoinicijativnog odlaska gradjana na lečenje u inostranstvo.

"Zatražene su i informacije da li su Ministarstvo i Fond povodom učestalosti pojava na koje Zaštitnik ukazuje, zauzeli stav ili mišljenje i učinili ga dostupnim široj javnosti", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da će o eventualnoj potrebi za donošenje mera iz svoje nadležnosti Zaštitnik gradjana odlučiti po prijemu traženih informacija.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.