AAA

DRUšTVO | 31.05.2017 13:20 > 31.05 13:33

Analiza: Gradjani Srbije ne veruju medijima

Najveći deo gradjana Srbije ne veruje medijima, pa se po stepenu poverenja Srbija nalazi pri dnu evropske lestvice, pokazala je danas objavljena analiza Evropske radiodifuzne unije (EBU).

U saopštenju Udruženja novinara Srbije se navodi da je EBU prošle nedelje, na osnovu podataka Eurobarometra, objavila analizu poverenja gradjana 33 zemlje Evrope u radio, televiziju, štampane, onlajn medije i društvene mreže.

Po tim podacima, Srbija se po stepenu poverenja u svaku od navedenih vrsta medija nalazi u negativnoj zoni, što znači da se najveći deo gradjana Srbije izjasnio da ne veruje medijima. 
"Srbija se nalazi na pretposlednjem mestu u Evropi na skali poverenja u radio. Nepoverenje u televiziju veće nego u Srbiji je u samo još tri yemlje Evrope, dok je nepoverenje u štampane medije u odnosu na Srbiju veće samo u Makedoniji i Velikoj Britaniji. Od svih vrsta medija, najmanje nepoverenja gradjani Srbije imaju u internet medije i društvene mreže", navodi se u saopštenju.

Elektronski mediji televizija i radio uživaju najveći stepen poverenja u Evropi. Od 33 zemlje koje su učestvovale u analizi, u radio gradjani 22 zemlje imaju najviše poverenja, dok u televiziju najviše veruju gradjani 11 zemalja.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.