AAA

DRUšTVO | 13.06.2017 11:05

Niš: Samohrana majka i šestoro mališana živi u praznom stanu


Tamara Novaković (30) iz niškog sela Mezgraje, samohrana majka šestoro mališana, odnedavno živi u Nišu, ali u stanu koji ima samo jedan krevet i televizor.

Ona se zbog školovanja tri najstarija deteta preselila u Niš, ali nije uspela da pronadje namešten stan ili kuću.

"Zbog toga što imam šestoro dece niko nije želeo da mi izda u zakup stan ili kuću sa nameštajem. Jedva sam pronašla stan u naselju 'Ratko Jović', ali prazan", rekla je Tamara Novaković za Betu.

Ona je kazala da trojica njenih najstarijih sinova od 12 godina, 11 i sedam godina moraju da idu u Specijalnu školu "14. oktobar", tako da je morala da se preseli u Niš, makar i po cenu da u početku živi sa decom u skoro potpuno praznom stanu.

"U stanu u naselju 'Ratko Jović' imamo kupatilo i kuhinju, ali od stvari imamo samo kauč i televizor", rekla je Tamara Novaković.

Pomoć koju prima od države i pomoć njenih roditelja, dodala je, nije dovoljna da bi izdvojila novac i kupila nešto od nameštaja.

"Potrebni su mi pre svega kreveti za decu i komode za njihovu garderobu. Nadam se da ima dobrih ljudi koji mogu da mi pomognu da nabavim te stvari", kazala je Tamara Novaković.

Pored trojice dečaka koji idu školu, Tamara ima i petogodišnje bliznakinje i dvoipogodišnjeg sina.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.