AAA

DRUšTVO | 14.07.2017 10:50 > 15.07 16:10

Učenici iz Srbije osvojili četiri medalje na Medjunarodnoj hemijskoj olimpijadi

Učenici iz Srbije osvojili su četiri medalje na Medjunarodnoj hemijskoj olimpijadi koja je održana na Tajlandu od 6. do 15. jula.

Učenik beogradske Matematičke gimnazije Damjan Čubraković osvojio je srebrnu medalju, dok su bronzane medalje osvojili učenik somborske gimnazije "Veljko Petrović" Andrej Kukuruzar, Andrej Kovačević iz Užičke gimnazije i Anamarija Nikoletić iz Matematičke gimnazije u Beogradu.

Kako je saopšteno, oni su sa mentorima iz Srpskog hemijskog društva, profesorom Dušanom Sladićem sa Hemijskog fakulteta u Beogradu i profesorom Nikom Radulovićem sa PMF-a u Nišu, učestvovali na najprestižnijem takmičenju srednjoškolaca iz hemije, zahvaljujući podršci KPMG Beograd, koji je za sve obezbedio avionske karte za takmičenja, kotizacije i prateće troškove.

Pripreme ovih srednjoškolaca za olimpijadu trajale su dve nedelje, a učenici su se sedam dana pripremali na Hemijskom fakultetu u Beogradu kod profesora Sladića, a sedam dana na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu, na departmanu za hemiju, kod profesora Radulovića.

Srpski gimnazijalci su i prošle godine na olimpijadi osvojili četiri medalje – jednu srebrnu i tri bronzane.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.