AAA

DRUšTVO | 05.08.2017 22:55 > 05.08 23:02

Pašalić: Izmeniti zakon, dati veću nezavisnost zaštitniku gradjana

Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić, koji je pre dve nedelje stupio na tu funkciju ocenio je da je potrebno izmeniti zakon o instituciji na čijem se čelu nalazi. On je za izdanje "Politike" od nedelje rekao da sve promene u zakonu treba da idu u pravcu veće samostalnosti i nezavisnosti zaštitnika gradjana i u pravcu davanja većeg autoriteta zaštitniku gradjana, jer se, prema njegovim rečima, uglavnom, učinak ombudsmana bazira na njegovom autoritetu.

Na pitanje smatra li da su slučajevi Savamala i Parada ponosa dobro vodjeni, rekao je da su za njega svi slučajevi u zaštitniku gradjana isti.

"Oni jesu medijski interesantni, najvećim delom je to ono što je targetovalo te slučajeve, ali kao što sam radio u sudu bilo je i tu medijski interesantnih slučajeva, ali ih nisam izdvajao, nego su svi bili podjednako tretirani tako će biti i ovde", rekao je Pašalić.    

"Pratiću sve slučajeve podjednako, pa i te. A što se tiče samog slučaja, vrlo dobro znate da se tom problematikom bave nadležna tužilaštva i sudovi... U ovom trenutku zaštitnik gradjana nema ingerenciju nad sudovima, odnosno, ne može da kontroliše sudove i tužilaštvo. Možda će se to u budućem periodu izmeniti", kazao je Pašalić. 

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.