AAA

DRUšTVO | 13.10.2017 07:55 > 13.10 09:05

Naslovna strana za petak, 13. oktobar 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od petka, 13. oktobra, pišu o reagovanju ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota na govor ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina na skupu bivših starešina Treće armije Vojske Jugoslavije za vreme NATO bombardovanja i o drugim političkim, ekonomskim i društvenim temama.

BLIC  -  na naslovnoj strani objavio je da po istraživanju GAK "Narodni front" "Trudnice sve češće boluju od raka jajnika". Pod naslovom "Direktorka da odgovara jer je penzionere ostavila satima u redovima" list navodi da je direktorka "Pošte Srbije" Mira Petrović posao transporta i obezbedjenja novca od penzija dala firmi koja ne ispunjava uslove. "Dete se udavilo u buretu" o tragediji u Kniću.

ALO  -  piše o uvredama i kritikama koje je bivši poslanik Srdjan Dragojević izneo na račun vlasti.

VEČERNJE NOVOSTI  -  na naslovnoj strani piše da ambasador SAD u Srbiji Kajl "Skot bi da upravlja Vladom u Srbiji". "Beogradjani biraju izmedju razvoja i povratka tajkuna" kaže gradonačelnik Sinša Mali o predstojećim izborima. "Trogodišnjak se udavio u buretu pred sestrom", o tragediji u Kniću.
DANAS  -  "Uz Vuka Jeremića pisci i bivši ambasadori", više od 70 javnih ličnosti potpisalo "Proglas podrške osnivanju Narodne stranke". U tekstu pod naslovom "Lekić: Svet registrovao medijski mrak u Srbiji" list piše da Evropska federacija novinara šalje medjunarodnu misiju u Srbiju. Američki ambasador u Srbiji kaže "Kajl Skot: I ovde sam čuo pitanje zašto se zločinci tretiraju kao heroji". List piše da "Ni kilogram mesa nije izvezen u Kinu".

INFORMER  -  "Šiptarski napad na Erdogana" list piše da je 100 "gulenista" sa Kosova pokušalo da se ubaci ne teritoriju centralne Srbij i izazove nerede u Novom Pazaru tokom posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Edogana. "Dečak se udavio u buretu" o tragediji kod Knića.

KURIR  -  U tekstu pod naslovom "Vulin menja zakon" list piše da će ministar odbrane izmenama Zakona o vojsci bez konkursa moći da zapošljava kadrove.  

POLITIKA  -  "Srpski ministri protiv ambasadora SAD", o reakciji ministara spoljnih poslova Ivice Dačića na odlku ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota da na Tviteru podeli tekst "Vašington posta" pod nazivom "Srpski ministar odbrane hvali osudjenog ratnog zločinca". "Partnerstvo sa NATO-om nije jednosmerna ulica ka članstvu", za list kaže zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Gotemiler. Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković za list kaže da "Opozicija ne želi dogovor ni o čemu".

SRPSKI TELEGRAF  -  "Šta su Putin i Erdogan spremili za Srbiju" list piše o planu u četiri tačke.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.