AAA

DRUšTVO | 13.10.2017 16:40 > 13.10 16:43

Ministar za socijalna pitanja: Država nije zaboravila osobe s invaliditetom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević je danas, povodom Medjunarodnog dana slepih i slabovidih, rekao da ni država ni Beograd nisu zaboravili osobe sa invaliditetom.

Djordjević koji je sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim posetio Gradsku organizaciju slepih, izrazio je spremnost da se uradi sve što slepima i slabovidima može biti od pomoći.

"Ministarstvo će i finansijski i opremom pomoći Udruženje slepih, a svojim primerom pokazujemo i da osobe sa invaliditetom ravnopravno treba da se zapošljavaju", rekao je Djordjević, preneo je Beoinfo.

Djordjević i Mali razgovarali su s članovima Gradske organizacije slepih o položaju i problemima sa kojima se suočavaju.

Gradonačelnik Mali je rekao da je cilj da Beograd bude bez barijera u svakom smislu te reči i dodao da je mnogo uradjeno i da se mnogo radi da bi se unapredio položaj osoba sa invaliditetom.

"Pored besplatnog javnog prevoza, grad je obezbedio i 50 ličnih pratilaca, od čega 12 pomaže slepim osobama. Akcenat će se u budućnosti staviti na obezbeđivanje uslova za nesmetano kretanje trotoarima i javnim prostorima, kao i za prelazak ulica", kazao je Mali.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.