AAA

DRUšTVO | 03.11.2017 11:00 > 03.11 11:03

Posle godinu dana nema novih informacija o slučaju Jajinci

  • youtube
  • youtube

Godinu dana od pronalaska oružja nedaleko od porodične kuće aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima, u Višem javnom tužilaštu nisu odgovorili da li je i dalje u toku predistražni postupak i ima li novih informacija o tom slučaju. 

"Kada budemo imali šta da kažemo, dobićete informaciju", rečeno je Beti u Tužilaštvu.

Krajem oktobra 2016. godine u Jajincima su pronadjeni sanduci sa oružjem u kojima se nalazila zolja, nekoliko ručnih bombi i municija. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tada je izrazio zabrinutost za bezbednost u to vreme premijera Aleksandra Vučića i saopštio da su na oružju pronadjeni tragovi DNK tri osobe, ali da su otisci nadjeni jedni preko drugih pa je teško izolovati jedan koji bi služio za uporedjivanje.

Stefanović je nekoliko dana kasnije kazao i da je policija u blizini Vučićeve porodične kuće u tri dana locirala 97 "bezbednosno interesantnih osoba" i da je saslušano 37, ali da niko nije uhapšen.

Ministar je tada rekao i da Aleksandar Vučić strahuje da je meta bio njegov brat Andrej Vučić.

Ministar Stefanović je u četvrtak, 26. oktobra u Skupšini Srbije odgovarajući na poslanička pitanja, izjavio da se istrazi o oružju nadjenom u Jajincima, poklanja maksimalna pažnja, bezbednosne službe rade svoj posao, ali da ne može da iznosi više detalja u javnost.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.