AAA

DRUšTVO | 10.12.2017 10:20 > 10.12 12:48

Omreović: Zakoni koji se tiču položaja nacionalnih manjina na proleće

Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava Skupštine Srbije Meho Omerović izjavio je danas da će predlozi zakona koji se tiču položaja nacionalnih manjina najverovatnije biti na proleće u skupštinskoj proceduri.

Omerović je novinarima u Beogradu rekao da je u toku javna rasprava o izmenama Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina i da veruje da će oni koji u tome učestvuju doći do teksta koji je prihvatljiv za sve savete nacionalnih manjina.

On je kazao da u ovoj godini posle sednice o državnom budžetu biti do kraja godine još sednica na kojoj će se razmatrati zakoni iz oblasti policije i vojske, da je moguće da u januaru i februaru bude vanrednog zasedanja, ali da je najrealnije da se dva zakona o položaju nacionalnih manjina u skupštinskoj proceduru nadju na proleće.


Biti tolerantan prema drugima znači biti čovek iznad svega

Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović ocenio je danas da bi različitost u društvu trebalo da bude prednost u izgradnji društva zasnovanog na poštovanju drugačijeg i drugih.

"Današnji dan je prilika da se podsetimo da smo svi rodjeni jednaki! Boja kože, vera, nacija, seksualna opredeljenost, invaliditet ne smeju biti prepreka u poštovanju jednih prema drugima. Postoje samo dobri i loš ljudi!", istakao je u saopštenju Omerović povodom Medjunarodnog dana ljudskih prava, 10. decembra.

On je naveo da biti "tolerantan prema drugima znači biti čovek iznad svega".

"Svi zajedno moramo braniti svačije pravo na različitost. Svi moramo odlučno da se borimo protiv svih oblika ekstremizama. Svi zajedno moramo svakom gradjaninu obezbediti jednaka prava," naveo je Omerović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.