AAA

DRUšTVO | 14.12.2017 00:10

Festival nauke danas počinje na Beogradskom sajmu

Festival nauke danas počinje na Beogradskom sajmu sa 55 postavki i četiri izložbe.

Taj festival koji se priredjuje po 11. put, i, po organizatorima, nudi "najbolju naučnu zabavu za sve uzraste", trajaće četiri dana, do nedelje, 17. decembra.

Centralna tema ovogodišnjeg Festivala nauke je "Pokret", uz naučni poligon "Nauka u pokretu" što je "jedna od najzanimljivijih festivalskih poslastica".

Na najvećem festivalu te vrste na Balkanu, učestvovaće više od 700 naučnika, koji će, kako je najavljeno, "kroz svet naučnih izazova provesti sve zaljubljenike u nauku".

Biće prikazana i "solarna kuća budućnosti", "naučni bicikl" kojim se može dopuniti mobilni telefon ili osvetliti soba, dok će se na "Naučnoj bini", uz pomoć fizičara, objasniti tačke koje se izvode po cirkusima.

Na Festivalu će učestvovati predstavnici više od 75 škola, fakulteta i instituta iz Srbije, naučnici i iz SAD, Francuske, Estonije, Izraela, Bugarske i Poljske.

Pod sloganom "Jedan na jedan" svi zainteresovani će moći da "izađu na crtu najvećim naučnim izazovima" i da "u neposrednom direktnom kontaktu sa naučnicima isprobaju razne naučne eksperimente i upuste se u nezaboravne naučne avanture", piše na sajtu Festivala.

Deca su najbrojniji posetioci Festivala, dolaze i odrasli, a zajednički su im "mašta, dobro raspoloženje, neprekidna želja za novim saznanjima i nestrpljivost u prikupljanju informacija o tačnom pulsu planete na kojoj živimo", poručuju organizatori.

Festivalski program ove godine raspoređen je u četiri hale Beogradskog sajma: interaktivne naučne postavke su u halama 7, 8 i 9, dok je "eksplozivna Naučno-fantastična bina" ove godine u Hali 5.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.