AAA

DRUšTVO | 19.12.2017 18:10 > 19.12 18:40

Prijave protiv Inicijative mladih za incident na tribini Veselina Šljivančanina

Tužilaštvo u Staroj Pazovi podnelo je prijave protiv devetoro aktivista Inicijative mladih za ljudska zbog protesta na tribini Srpske napredne stranke u Beški na kojoj je govorio Veselin Šljivančanin koji je pred Haškim tribunalom osudjen za ratne zločine.

Agenciji Beta rečeno je u toj nevladinoj organizaciji da se njeni aktivisti terete za nepristojno, drsko i bezobrazno ponašanje i vredjanje, nasilje, pretnje ili tuče. Za drugi deo prijave preti kazna od 30 do 60 dana zatvora.

Direktorka Inicijative mladih za ljudska prava Anita Mitić na svom Tviter nalogu objavila je povodom krivične prijave da je "država jasno stala na stranu ratnih zločinaca".

Tužilaštvo je najpre podnelo krivične prijave protiv aktivista Inicijative mladih, a nakon što je sud odbacio, pokrenut je prekršajni postupak.

Prvo saslušanje aktivista Inicijative zakazano je za 25. decembar u 8.00 u Prekršajnom sudu u Rumi, odeljenje u Indjiji. Posle saslušanja Inicijativa će organizovati konferenciju za novinare u Beogradu.

Predstavnici Inicijative u januaru su na tribini SNS pre početka govora Veselina Šljivančanina zviždali pištaljkama i raširili transparent "Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama".

Tokom tog performansa došlo je do koškanja, a okupljeni na tribini pocepali su plakate Inicijative i izbacili njihove aktiviste.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.