AAA

DRUšTVO | 12.02.2018 16:45 > 12.02 18:13

Stefanović: Predavanja o bezbednosti proširiti na sve osnovce

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije će Ministarstvu prosvete predložiti da se svim osnovcima drže predavanja o bezbednosti, kojima su sada obuhvaćeni samo djaci četvrtog i šestog razreda.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je danas to rekao u Vraniću kod Barajeva gde je sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Andreom Oricijem i pomoćnicom ministra prosvete Vesnom Nedeljković prisustvovao predavanju u okviru predmeta "Osnovi bezbednosti dece" učenicima šestog razreda OŠ "Pavle Popović".

"Predmet Osnovi bezbednosti dece, u okviru kojeg policijski službenici podučavaju učenike četvrtog i šestog razreda, daje izuzetne rezultate", ocenio je ministar i rekao da  tim predavanjima aktivni i penzionisani policajci ukazuju deci na moguće opasnosti i kako da ih se čuvaju.

Policajci su danas, prvog dana drugog polugodišta, učenicima šestog razreda OŠ "Pavle Popović" održali predavanje o "prevenciji i zaštiti od zloupotrebe opojnih droga i alkohola".

Učenici te škole prvi su dobili priručnike koje je MUP pripremio u saradnji sa OEBS-om. Udžbenici će biti podeljeni svim učenicima koji pohadjaju predmet "Osnovi bezbednosti dece".

Deca će kroz priručnik "moći da se upoznaju sa svim opasnostima koje donose alkohol, droga, internet i saobraćaj", rekao je Stefanović.

Šef Misije OEBS-a Andrea Oricio rekao je da će učenicima biti podeljeno 140.000 priručnika na srpskom i na osam jezika nacionalnih manjina.

"Ovaj priručnik predstavlja važan korak u rešavanju bezbednosnih problema mladih i suzbijanju svih vrsta nasilja. On je rezultat napora širokog spektra predavača i relevantnih institucija. Izuzetno je važno da se mladi informišu o svim mogućim pretnjama", rekao je Oricio i dodao je važno da se u prevenciju uključi cela zajednica.

Predmet "Osnovi bezbednosti dece" u osnovne škole uveden je u septembru prošle godine, na inicijativu ministra Stefanovića, i u prvom polugodištu održano je više od 26.000 predavanja o tome.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.