AAA

DRUšTVO | 06.03.2018 17:50

RTS sproveo analizu Vesićevog gostovanja u Upitniku, traži dodatne nalaze REM-a i stručnjaka

Radio-televizija Srbije (RTS) saopštila je danas da je uradila stručnu analizu emisija "Upitnik", emitovanih tokom kampanje za beogradske izbore 27. februara i 1.marta, posle navoda da je gradskom menadžeru Beograda i funkcioneru Srpske napredne stranke (SNS) Goranu Vesiću smanjen ton tokom obraćanja.

RTS je u saopštenju naveo da je analiza uradjena posle navoda članice Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivere Zekić da je Vesiću tokom gostovanja u tim emisijama, ton smanjen za dva decibela.
Javni servis je zatražio i analizu "priznatih stručnjaka" za zvuk i zamolio REM da mu dostavi nalaze njegove službe za nadzor i analize. 

"Ove analize su potrebne da bi se dobila potpuna slika i utvrdilo da li je u emisiji došlo do ozbiljnog profesionalnog propusta ili nije", piše u saopštenju.

Članica Saveta REM-a Olivera Zekić uputila je ranije pismo generalnom direktoru Radio-televizije Srbije Draganu Bujoševiću zbog, kako je navela, velikog broja prigovora gledalaca koji u emisiji "Upitnik" 1. marta nisu mogli da čuju šta govori jedan od učesnika debate, predstavnik liste "Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd" Goran Vesić.

"Služba za nadzor i analizu REM-a postupila je po prigovorima i ustanovila je da su oni tačni, i da je, tokom emisije, režija smanjivala zvuk, dok je Goran Vesić pokušavao da govori", navela je Olivera Zekić u pismu dostavljeno medijima.

Ona je upitala "u skladu sa kojim pravilnikom, ili možda po čijem nalogu" je smanjivan ton jednom od gostiju za, kako je navela, čak dva decibela, da bi se bolje čuo drugi kandidat – Dragan Djilas.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.