AAA

DRUšTVO | 09.03.2018 13:05

Bebac: Brnabić se bori za natalitet, a ignoriše roditelje

Roditeljski portal Bebac.com uputio je danas pismo premijerki Srbije Ani Brnabić u kojem od nje traži da prestane da "ignoriše roditelje" i da svoj premijerski autoritet iskoristi kako bi se rešili problemi kašnjenja plata trudnicama i porodiljama.U pismu je Bebac.com naveo da se niko od državnih čelnika nije obratio roditeljima povodom "kašnjenja plata trudnicama" i ocenjuje da "država ne vidi kao problem" činjenicu da trudnice i po tri meseca ostaju bez plata.

Osim problema sa platama, portal je naveo da je problem i povraćaj pdv-a na opremu za bebe, koji se ukida bez jasnih smernica o tome da li će biti još jedan rok ili ne, te da povećanje plata u javnom sektoru i dalje zaobilazi trudnice i porodilje.
"Na saopštenje koje smo direktno Vama uputili i u kojem smo naveli neosnovano i nepravedno izostavljanje trudnica i porodilja od povećanja plata u javnom sektoru, odgovor nismo dobili", navodi se u pismu i Brnabićevoj postavlja pitanje zašto se načelno bori za natalitet, a suštinski ignoriše roditelje.

Dodaje se da se roditelji bore sa svakodnevnim problemima u ekonomski nestabilnom okruženju, plaćaju najskuplju opremu za bebe, čekaju svoj novac mesecima, čitaju "ponižavajuće slogane za podsticaj nataliteta", a državni vrh "zatvara oči pred realnim problemima".

Od premijerke Brnabić se traži da reaguje u najkraćem roku i iskoristi svoj premijerski autoritet da pomogne roditeljima.

Roditeljski portal Bebac.com je već više puta javnosti i nadležnima skretao pažnju na probleme vezane za plate, a obraćao se i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, za koji kažu da je ta institucija u odgovoru na postavljena pitanja navela da "trudnice treba same da vrše pritisak na poslodavce kako bi na vreme dobile svoju platu".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.