AAA

DRUšTVO | 14.03.2018 16:45

Vučić očekuje rešenje problema Zrenjanina s vodom uskoro, ali ne besplatno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas rekao da očekuje da će se uskoro rešiti problem pijaće vode u Zrenjaninu, čija upotreba je zabranjena već skoro 14 godina.

Upotreba za piće vode iz gradskog vodovoda je zabranjena od 2004. godine zbog velike količine arsena i do sada je bilo nekoliko pokušaja da se reši taj problem.
Upitan da li je upoznat sa tvrdnjama investitora Grupom "Zilio" da će najovija investicija u to, koja je bila najavljena kao besplatna, na kraju gradjane koštati najmanje osam miliona evra, Vučić je prilikom posete Zrenjaninu rekao da očekuje da pitanje vodovoda bude rešeno, a da je "sumanuto" da bilo šta bude besplatno.

"Nisu pravili vodovod da ne bi ništa zaradili, već da zarade, da li da prodaju vodu, ili da dobiju pare za to, ne znam o čemu se radi, zamolio sam Anu (Brnabić, predsednicu Vlade) da se pozabavi time i da to reši, i to je jedino što mogu da kažem", rekao je on.

Gradonačelnik Čedomir Janjić je rekao da se taj problem "rešava 42 godine" i da će Zrenjaninci dobiti zdravu pijaću vodu.

Po njegovim rečima, uskoro će biti dogovoreno ko će to platiti Grad, Pokrajina ili država.

Grupa "Zilio" je prošle godine u Zrenjaninu izgradila postrojenje za prečišćavanje vode, ali je kasnije utvrdjeno da privatni investitor ne sme da se bavi tim poslom, te da je rešenje da Grad Zrenjanin otkupi to postrojenje.

Nenad Obradović iz Grupe "Zilio" je ranije izjavio da je to rešenje koje je stiglo od predsednice Vlade Ane Brnabić da se otkupi postrojenje, jedina varijanta koja im omogućava da "izvuku" troškove od 8,5 miliona evra.

Prilikom sklapanja ugovora, 2015. godine, navedeno je da je obaveza investitora da dopremi vodu do postrojenja i da kasnije, prečišćenu vodu distribuira gradjanima, a navedeno je da će gradjani tu uslugu plaćati 28 evro centi po kubnom metru.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.