AAA

DRUšTVO | 10.05.2018 09:45 > 10.05 14:58

Taksisti blokirali saobraćaj u Beogradu. Ministarka: Njih 250 blokira dva miliona gradjana (VIDEO)


Taksisti iz Ugovorne privredne komore protestuju od jutros u centru Beograda zbog čega je blokiran saobraćaj na Slaviji.

Kako je rečeno agenciji Beta u dispečerskom centru GSP Beograd, Slavijom ne saobraćaju trolejbusi 19, 21, 22 i 29 kao ni tramvaji koji uglavnom idu skraćenim linijama od Banjice do Autokomande.

Skraćene su i autobuske linije 31, 33, 48, 78, 83.

Veliki broj taksi vozila parkiran je i ispred Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici koja je zatvorena za putnička vozila.

Taksisti zahtevaju od Vlade Srbije da sasluša njihove predloge za izmene Zakona o prevozu putnika, ukidanje internet aplikacije "Car go", ograničenje broja prevoznika i promenu zakonske odredbe po kojoj prevoznik koji izgubi taksi dozvolu, ne može da je ponovo dobije niti da se zaposli kao vozač.

CAR:GO negira navode taksista koji protestuju u Beogradu

Kompanija CAR:GO odbacila je danas kao netačne navode taksista koji protestuju u Beogradu i izmedju ostalog traže ukidanje rada mobilne aplikacije tog servisa.

Kako su saopštili, navodi taksista da kompanija CAR:GO posluje nelegalno nisu tačni, jer je njihova firma registrovana u Agenciji za privredne registre, ima registrovane vozače, plaća porez i nudi transparentnu uslugu svojim korisnicima, kao i da je inspekcija u više navrata utvrdila da se sve radi po zakonu.

CAR:GO je demantovala i navode taksista da su njihovi vozači nekvalifikovani, istakavši da oni moraju položiti test poznavanja grada, imati minimum pet godina vozačkog iskustva, potvrdu o neosudjivanju, osiguranje putnika u vozilu i vozilo koje nije starije od 10 godina.

Ministarka kritikovala beogradske taksiste koji štrajkuju

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović je izjavila da članovi jednog taksi udruženja koji su danas u znak protesta automobilima blokirali centar Beograda, nemaju pravo da onemogućavaju normalan život gradjana.

Ministarka Mihajlović je tokom posete izgradnji jednog naselja u Zemunu medjutim ocenila da nema razloga za protest taksista.

"Jedna stvar je kad možda protestom blokirate Vladu, ali je nedopustivo da 250 ljudi blokira život dva miliona gradjana, da se zaustavi Beograd, blokiraju gradjani koji idu na posao ili vode decu u vrtić", kazala je Zorana Mihajlović, prenelo je Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ona je navela da je u Beogradu registrovano 6.500 taksista, a da predstavnici taksi udruženja koja okupljaju 6.000 taksista učestvuju u radu radne grupe koja priprema izmene i dopune Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju.

"Udruženje koje od jutros protestuje, takodje je bilo deo radne grupe koju su sinoć napustili da bi mogli danas da štrajkuju, dok su svi ostali taksisti saopštili da nema razloga za štrajk. Svi zahtevi štrajkača već postoje u izmenama i dopunama zakona, od pitanja povećanja broja taksista, do pitanja firmi kao što su 'Uber' i 'Kar go". rekla je ministarka.
BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.