AAA

DRUšTVO | 16.05.2018 17:55

UNS: Zbog manipulacija NUNS-a, NDNV-a i AM ubuduće samo pisani sporazumi

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštio je danas da Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Nezavisno udruženje novinara Vojvodine (NSNV) i Asocijacija medija (AM) treba da "prekinu sa manipulacijama koje narušavaju ugled profesije".

UNS je reagovao povodom saopštenje tih novinarskih udruženja u kojem oni navode da nisu istinite tvrdnje UNS-a da je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević prihvatio "zajednički predlog o povratku članova tih udruženja u komisije".

U saopštenju se navodi da je "nečasno ponašanje" rukovodstava NUNS-a, NDNV-a i AM koji su "nakon nekoliko sati posle sastanka s ministrom kulture, odlučili da prekrše postignuti dogovor oko učešća udruženja u komisijama za sufinansiranje medijskih projekata".

UNS dodaje da je prinudjen da ubuduće s tim udruženjima eventualne dogovore i sporazume sklapaju isključivo u pisanoj formi, s njihovim predstavnicima koji za to imaju mandat.

"Stalno premišljanje, ispostavljanje novih uslova i odustajanje od postignutih dogovora, te tajni pregovori i dogovori sa vlastima iza ledja kolegama iz najvećeg udruženja, mesecima unazad uporno i istrajno sabotiraju bilo kakav zajednički nastup svih novinarskih udruženja prema vlastima. To za rezultat ima pogoršanje stanja novinarske profesije i urušavanje pregovaračkih pozicija novinara u razgovorima sa vlastima", naveo je UNS.

Ranije danas su NUNS i AM saopštili da je neistinita tvrdnja UNS-a da su "odbili dogovor" s Ministarstvom kulture i informisanja "napravljen na osnovu strategije koju su predstavnici udruženja prethodno dogovorili" i da je istina da su na taj "dogovor" pristali jedino predstavnici UNS-a.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.