AAA

DRUšTVO | 08.06.2018 19:15

Inicijativa Ne damo niški aerodrom: Direktor smenjen po partijskoj odluci

Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" saopštila je danas da je direktor Javnog preduzeća (JP) Aerodrom Niš Vladica Djurdjanović smenjen na sednici Gradskog veća "po partijskoj odluci, a ne po zakonskoj proceduri".

Vladica Djurdjanović smenjen je na današnjoj sednici Gradskog veća uz obrazloženje da je to preduzeće protivzakonito povećavalo zarade zaposlenih u protekle tri godine, a takvu odluku gradskog rukovodstva nagovestio je gradski većnik zadužen za saobraćaj Igor Vojinović.
Vojinović je juče rekao da je budžetskа inspekcijа Grаdа Nišа utvrdilа dа je JP Aerodrom Niš u 2018. godini protivzаkonito isplаćivаlo veće zаrаde zаposlenimа.

Inicijativa "Ne damo niški aerodrom" navela je da je smena direktora isključivo pokušaj da se pokaže Vansiju (koncesionaru beogradskog aerodroma) da država može, kroz partijske kanale, da kontroliše razvoj niškog aerodroma i bez zvaničnog preuzimanja.

Inicijativa je zatražila da Skupština grada odbije predlog o smeni direktora aerodroma jer je Gradsko veće odluku o smeni donelo na osnovu nalaza budžetske inspekcije koji nije još konačan.

""Aerodrom" Niš ima rok od pet dana da, od trenutka kada stigne izveštaj budžetske komisije, odgovori žalbom na rešenje. Direktor ima rok od 20 dana da dostavi svoj odgovor nakon čega bi Gradsko veće donelo konačan zaključak i uputilo ga na izglasavanje Skupštini grada", naveli su predstavnici Inicijative "Ne damo niški aerodrom".

U saopštenju se navodi da izveštaj aerodroma iz 2018. godine pokazuje da je aktuelna "kriza" oko poklanjanja aerodroma loše uticala na prihode ovog preduzeća.

"Dosadašnje izjave republičkih i lokalnih čelnika i lidera SNS-a sve vreme usmerene su na urušavanje poslovnog ugleda aerodroma "Konstantin Veliki", što, takodje, nije i ne može dobro da utiče ni na poslovni imidž aerodroma kod kompanija koje lete iz Niša", istakli su u Inicijativi.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.