AAA

DRUšTVO | 09.06.2018 08:50 > 09.06 08:56

Naslovna strana za subotu, 9. jun 2018. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama od subote pišu ko su novi ambasadori Srbije, a prenose i izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bez SAD i Rusije nije realno rešavati pitanje Kosova.

ALO  -  "Za SNS 55 odsto Srba", o najnovijem istraživanju rejtinga stranaka. List piše i o "čistki u DS", pod naslovom "Djilas uklanja Šuletove ljude".
BLIC  -  U tekstu "Lazanski ambasador u Moskvi", list piše da je dosadašnjem ambasadoru Srbije u Rusiji Slavenku Terziću istekao mandat i da će na njegovo mesto doći novinar Miroslav Lazanski. List piše da kosovski predsednik Hašim "Tači ima lobistu u Trampovom timu".

VEČERNJE NOVOSTI  -  Pod naslovom "Srbe na pregled vode u kavezu, vezanih ruku" list piše da su Srbi u Hagu izloženi torturi. "Ne dozvolite da vam beg bude budućnost", o poruci predsednika države Aleksandara Vučića na dodeli ugovora o zaposlenju najboljim mladim lekarima. List piše o ispraćaju hrvatske fudbalske reprezentacije na Mundijal: "Hrvati u Rusiju sa zastavom iz 'Oluje'".

DANAS  -  O tome šta rade lideri opozicije kada ne ruše vlast "Boško Obradović: Ozbiljno se spremam za povratak Neleta Karajlića", "Dragan Djilas: Mi smo levičari, zato smo firmu nazvali 'Omladinka'". Milena Dravić povodom gostovanja na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Puli i 21. rodjendanu lista: "Zahvaljući Danasu ja sam informisana". "Halo, jel' to Aleksandar Vučić?", o situacijama sa kojima se suočavaju imenjaci predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

INFORMER  -  Pod naslovom "Strašno nasilje u Srbiji" list piše o blokadi puteva zbog poskupljenja goriva.

KURIR  -  "Vozači, evo kakve su saobraćajne kazne u zemljama okruženja", list poziva na oprez pred put na letovanje. "Vojska Srbije razbila NATO, ali u februaru", o fudbalskom meču u Bondstilu.

POLITIKA  -  "Vučić: Bez SAD i Rusije nije realno rešavanje pitanja KiM", kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Pod naslovom "Neuspela kopnena invazija NATO-a 1999. na SRJ" list objavljuje intervju sa ratnim komandatnom u vreme NATO bombardovanja Vladimirom Lazareviće, koji je pred Haškim tribunalom osudjen za komandnu odgovornost tokom rata na Kosovu i Metohiji.

SRPSKI TELEGRAF  -  "Vučiću, stradaće ti brat ako ne prihvatiš naše rešenje za Kosovo", o navodnim pretnjama sa Zapada predsedniku Aleksandru Vučiću. 


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.