AAA

DRUšTVO | 12.06.2018 10:10 > 12.06 10:13

Poljoprivrednici danas ne izlaze na ulice, poslat zahtev Vladi za ukidanje akciza

Nacionalna asocijacija poljoprivrednika (NAPS) predala je zahtev Vladi Srbije za ukidanje akciza na gorivo, zbog čega danas poljoprivrednici neće traktorima izlaziti na blokade u znak protesta protiv visokih cena goriva, već će sačekati odgovor sedam dana.

NAPS je juče organizovala proteste u oko 15 mesta u Vojvodini, a protesti traktorima su održani i u centralnoj Srbiji.

Predsednik Upravnog odbora NAPS Jovica Jakšić izjavio je danas za poljoprivredni portal Agrosmart da su protesti bili "znak upozorenja", te da će oni biti radikalizovani "ako se ne reši problem enormno skupog goriva za seljake".

"Čekamo odgovor iz Ministarstva poljoprivrede i očekujemo sastanak sa ministrima poljoprivrede i finansija. Počela je žetva pšenice i taj posao moramo obaviti", kazao je Jakšić.

Dodaje se da je za odgovore iz Ministarstva odredjen rok od nedelju dana, a zbog komplikovanog problema, predloženo je i prelazno rešenje do ukidanja akciza, odnosno "naturalna razmena kao rešenje da se uključe Robne rezerve i da se uvede paritet kilogram pšenice na litar nafte".

"Čekamo reakciju ministarstva poljoprivrede i finansija. Objavljeno je da će ministar Siniša Mali razgovarati sa MMF-om o smanjenju akciza na gorivo od 56 odsto, ali koliko će MMF-u biti bitan problem poljoprivrednika? Zahtevamo ukidanje akciza za poljoprivrednike, poljoprivreda nije luksuz, obezbedjuje hranu za sve nas", rekao je poljoprivrednik Draško Živković iz Malog Crnića, koji je juče takodje protestovao.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*



otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.