AAA

DRUšTVO | 15.06.2018 19:25

NUNS i NDNV: Država da pod hitno saopšti gde se nalazi Cvetković i da li ima pravnu zaštitu

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zahtevaju od nadležnih državnih organa da odmah saopšte gde se sada nalazi novinar Stefan Cvetković i da li ima zakonom predvidjenu pravnu zaštitu.

“Tražimo da država saopšti da li trenutno Cvetković daje iskaz, kome i u kom svojstvu, kao i kada je tačno pronadjen. Ako je u svojstvu osumnjičenog, da li ima advokata i ko je on”, piše u saopštenju.

“Zahtevamo da svi detalji o slučaju Cvetković budu razjašnjeni do kraja i saopšteni javnosti, a tražimo i da predstavnici novinarskih udruženja imaju priliku da čim pre razgovaraju sa njim”, navodi se u saopštenju.

Predstavnica Kuće ljudskih prava iz Beograda Maja Stojanović izjavila je ranije danas da su u policiji u Beloj Crkvi odbili da joj kažu da li novinar Stefan Cvetković, kojeg je policija danas pronašla nakon što dan i po vodio kao nestao, ima advokata.

“U policiji u Beloj Crkvi tražila sam da mi kažu da li Cvetković ima advokata i gde se nalazi, ali su odbili da mi kažu bilo šta”, kazala je Maja Stojanović agenciji Beta.

Dodala je da su joj u policiji kazali da je “mnogo velika gužva” i da ne mogu ništa da joj kažu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.