AAA

DRUšTVO | 19.06.2018 11:10

Žuti kartoni za odbornike u Nišu koji su spremni da predaju aerodrom državi


Predstavnici Iicijative "Ne damo niški aerodrom" simbolično su danas predali Skupštini grada Niša 40 žutih kartona za odbornike i jedan žuti karton za predsednika gradskog parlamenta kao "opomenu pred isključenje" i najavili da će odbornike i predsednika skupštine sačekati crveni kartoni na dan skupštinskog zasedanja "ukoliko i pomisle da poklone niški aerodrom".

Predstavnik Inicijative "Ne damo niški aerodrom" i predsednik Upravnog odbora Nacionalne koalicije za decentralizaciju Mladen Jovanović kazao je da su žuti kartoni dati za 40 odbornika jer je juče u vladajućoj koaliciji koju predvodi Srpska napredna stranka nezvanično rečeno da je 40 odbornika potpisalo izjavu da će glasati za to da država besplatno preuzme aerodrom "Konstantin Veliki".
Jovanović je kazao da vlast u Nišu još ne zna datum kada će se sednica Skupštine grada održati jer verovatno "nije stiglo jasno naredjenje iz Beograda" šta treba uraditi povodom niškog aerodroma.

"Mesecima se licitira sa danom održavanja Skupštine grada, a vlast se krije iza izgovora koji vredjaju inteligenciju gradjana poput popravke klime, ispraćaja gostiju sa gradske slave i vremena potrebnog da se kupi kancelarijski materijal za sednicu", rekao je Jovanović.

On je istakao da su neodgovornost, neznanje i nefunkcionalnost lokalnih vlasti doveli do tromesečne blokade rada Skupštine.

Jovanović je rekao da su gradjani za to vreme, umesto dijaloga i analiza, dobili propagandu koja podseća na najgori medijski mrak 90-tih godina.

"Skrivanje predsednika Skupštine grada, pritisci na odbornike da glasaju kako Beograd nalaže, medijski nastupi puni netačnih informacija i neskrivenih pretnji, samo su deo repertoara lokalnih vlasti koje su pokazale svoje pravo nedemokratsko lice", izjavio je Jovanović.

Postoje osnovi sumnje, rekao je Jovanović, da u postupcima lokalnih vlasti u Nišu u vezi sa poklanjanjem aerodroma ima i elemenata krivičnih dela.

"Inicijativa 'Ne damo niški aerodrom' podneće narednih dana krivične prijave po tom osnovu, nakon čega će izvestiti javnost o detaljima", naglasio je Jovanović.

Inicijativa "Ne damo niški aerodrom", dodao je Jovanović, spremna je za protest na dan sednice i poziva sve Nišlije da najave protesta prate preko društvenih mreža i medija.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.