AAA

DRUšTVO | 05.07.2018 20:20

Djordjević posetio decu ometenu u razvoju smeštenu u Domu Kolevka u Subotici

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević posetio je danas grupu od 240 dece ometene u razvoju smešenu u Domu "Kolevka" koji je, kako je ocenio, treba da bude pravi primer svim ostalim domovima kada je reč o upravljanju i brizi o korisnicima.

Vlada Srbije i Ministarstvo aktivno pomažu svim ustanovama socijalne zaštite, kako dnevnim boravcima tako i ustanovama za smeštaj osoba sa smetnjama u razvoju, jer im je cilj da korisnici, ali i zaposleni imaju komfornost u svakom mogućem smislu, rekao je Djordjević tokom posete upriličene povodom obeležavanja godinu dana rada Vlade Republike Srbije u mandatu predsednice Vlade Ane Brnabić.
"Korisnici ustanove Kolevka zbrinuti su na najbolji mogući način, a to je i odraz odnosa države prema osobama sa smetnjama u razvoju. Nastojaćemo da njihove uslove života konstantno unapredjujemo, a u narednoj godini očekujemo i neka nova ulaganja. Deca ometena u razvoju imaju svoje potrebe, želje i snove, baš kao i svako drugo dete. Na nama je da im pružimo podršku da sve to i ostvare", rekao je Djordjević.

Direktor Doma Nenad Kozomora rekao je da ustanova trenutno ima 240 korisnika i da je od toga najveći broj dece u stacionarnom delu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.