AAA

DRUšTVO | 24.08.2018 13:15

Poverenica: Ministar Popović diskriminisao LGBT populaciju

U mišljenju koje je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti donela po pritužbi LGBT organizacija, navodi se da je ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović prekršio Zakon o zabrani diskriminacije i diskriminisao LGBT populaciju, saopštio je danas Gej lezbejski info centar.

Ministar Popović je na svom Tviter nalogu, povodom vesti "Roko ima dve mame, Ana dvojicu tata: Prva gej slikovnica osvaja region, u planu na srpskom", napisao da "U trenutku kada se kao država borimo na sve načine da podržimo radjanje, iz Hrvatske nam uvoze gej slikovnice! To pod hitno treba zaustaviti! Moramo da stanemo na put onima koji žele da nas ubede da je u redu da ROKO IMA DVE MAME, A ANA DVOJICU TATA".
Kako je navedeno u saopštenju, poverenica je dala preporuku da ministar objavi pisano izvinjenje pripadnicima LGBT populacije u roku od 15 dana od dana prijema ovog mišljenja s preporukom, te da se ubuduće suzdrži od davanja izjava, širenja ideja i stavova kojima se omalovažavaju pripadnici LGBT populacije i podržavaju predrasude prema marginalizovanim društvenim grupama.

Gej lezbejski info centar pozdravio je mišljenje i preporuke Poverenice i zahteva oštrije kazne za one koji se oglušuju o njena mišljenja i preporuke.

Gej lezbejski info centar pritužbu poverenici protiv Popovića uputio je početkom maja.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.