AAA

DRUšTVO | 11.09.2018 09:20

Naslovna strana za utorak, 11. septembar 2018. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od utorak, 11. septembra i dalje pišu o reakcijama na posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu, o porukama američkog senatora Rona Džonsona tokom posete Beogradu, kao i o drugim političkim i društvenim temama.

ALO  -  "Putin s Kinezima udara na NATO!", list najavljuje zajedničku vojnu vežbu dve države "Istok-18". O povećanju minimalne cene rada od sledeće godine: "Veće plate za 350.000 radnika". Procena zarada tenisera Novaka Djokovića na US Openu: "Noletov sat igre 205.000 dolara".

BLIC  -  "Od pakla do trona za 57 dana", o srpskom teniseru Novaku Djokoviću. List najavljuje tekst posvećen albanskim liderima "Rat albanskih političara za moć na Kosovu". O porukama predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom govora u Kosovskoj Mitrovici: "Pet ključnih poruka Vučićevog Gazimestana".

VEČERNJE NOVOSTI  -  "Euleks gluv za rafale, Hrvatskoj smeta Vučić", piše list posle posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu. "Nećemo nametati rešenje za Kosovo", list prenosi izjavu američkog senatora Rona Džonsona o kosovskom pitanju.

DANAS  -  "Rada Trajković: Srpska pravoslavna crkva bojkotovala posetu Vučića", o reakcijama posle odlaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Kosova. "Predsednik otvorio pravno nepostojeći centar", tekst u kojem list piše o tome kako je Vlada prosledila novac za instituciju na Gazivodama. "Predstava u kojoj su novinari bili kolateralna šteta", kaže reporterka Dojče velea Sanja Kljajić koja je napadnuta na Kosovu tokom izveštavanja o blokadama na putu.

INFORMER  -  "Hapsimo Tačija ako dodje u Preševo", izjave ministara Nebojše Stefanovića i Ivice Dačića povodom najavljene posete predsednika Kosova opštinama na jugu centralne Srbije. "Gorivo će od oktobra pojeftiniti za tri dinara", o procenama trgovaca naftom i ekonomista da će cene benzina i dizela pasti u predstojećem periodu.

KURIR  -  O hapšenju osnivača humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Anrija Gujona na Kosovu i Metohiji u tekstu "Albanci mi pretili uništićemo te jer pomažeš Srbima". O navodima da su bezbednosni organi Kosova imali naredbu da oružjem spreče Vučićevu posetu Banjama: "Teroristi OVK držali Vučića na nišanu". "Dečak vezao starca za drvo i ostavio ga da umre", o zločinu u Sremskim Karlovcima i hapšenju četrnaestogodišnjaka osumnjičenog za ubistvo starijeg sugradjanina.

POLITIKA  -  List piše da je "Fantomski spisak pod lupom unutrašnje kontrole MUP-a" nakon navoda da se pojedini pripadnici Žandarmerije bave nezakonitim poslovima. "Senator Džonson: SAD će Vučiću dati prostor za rešavanje pitanja Kosmeta", o porukama američkog senatora Rona Džonsona nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

SRPSKI TELEGRAF  -  Sagovornici lista najavljuju da će SAD zaoštriti stav prema liderima Kosova: "Tramp hapsi Haradinaja zbog Srbije". "Vezao komšiju u šumi pa ga ostavio da umre od žedji", o zločinu u Sremskim Karlovcima. "Srbi ukrali dijamante katarskog princa", o hapšenju četvoro članova bande "Pink Panter" u Švajcarskoj zbog pripreme još jedne pljačke.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.