AAA

DRUšTVO | 11.09.2018 15:25

Ministar Djordjević se izvinio javnosti zbog izjave predstavnice ministarstva Milene Antić Janjić

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja javno se izvinjava zbog negativne izjave Milene Antić tokom gostovanja u Beogradskoj hronici na prvom programu Radio televizije Srbije, saopštilo je danas to ministarstvo.

Šef Odseka za poslove u oblasti populacione politike i finansijske podrške porodici sa decom u tom ministarstvu Milena Antić Janić je, gostujući juče na nacionalnoj televiziji, rekla da su žene potrebne poslodavcima da rade, a ne da sutradan odu na porodiljsko odsustvo, kao i o novim zakonskim rešenjima po kojima država isplaćuje zaposlenim porodiljama značajno manje naknade za vreme porodiljskog odsustva, ukoliko su zaposlene kraće od 18 meseci.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević ocenio je tu izjavu kao "skandaloznu" i naložio da "gospodja Antić bude adekvatno sankcionisana".

"Izjava je skandalozna. Zaista sam šokiran. Lično sam pričao sa gospodjom Antić i skrenuo joj pažnju na sve negativne posledice njene izjave. Nema opravdanja za takav postupak", rekao je Djordjević, a navodi se u saopštenju.

Dodao je da će "ovo biti poslednja opomena njoj i svima drugima".

"Ovakve stvari ne smeju da se izgovore, a kamoli dešavaju. Natalitet je naš cilj broj jedan i nastavićemo da radimo na tome da položaj majki u Srbiji bude bolji iz dana u dan i da imamo što više dece", naveo je Djordjević.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.