AAA

DRUšTVO | 12.09.2018 07:15 > 12.09 11:15

Vlaisavljević: Avion uklonjen, aerodrom će uskoro biti otvoren za saobraćaj

Egipatski avion koji je danas zbog pucanja gume blokirao pistu beogradskog aerodroma, uklonjen je i očekuje se da će aerodrom "Nikola Tesla" biti otvoren za saobraćaj oko 11 časova.

Generalni direktor aerodroma Saša Vlaisavljević na konferenciji za novinare rekao je da se situacija normalizuje i da se očekuje da zabrana poletanja i sletanja bude vrlo brzo ukinuta.

Beogradski aerodrom bio je zatvoren za saobraćaj jutros od 4.11 kada je avion egipatske kompanije Egypt Air sleteo i ostao na pisti zbog pucanja gume.

To je stvorilo velike gužve na aerodromu a brojni letovi su preusmereni na niški i aerodrome u regionu.
Kako je saopštilo to javno preduzeće, aerodrom je privremeno zatvoren jer je avion egipatske kompanije Egypt Air ostao na stazi zbog tehničkih problema.

"Aerodrom 'Nikola Tesla' Beograd čini maksimalne napore kako bi poletno-sletna staza što pre ponovo bila u punoj funkciji, ali uklanjanje aviona sa poletno-sletne staze zavisi od tehničkih mogućnosti za njegovo bezbedno uklanjanje i stanja u kojem se nalazi avion", objavljeno je u saopštenju.

Putnici su pozvani da informacije o statusu svog leta potraže putem internet prezentacije www.beg.aero, broja telefona službe informacija 209-4444 ili u izabranoj avio-kompaniji.

Er Srbija: 22 aviona preusmerena, otkazala ili odložila letove

Portparol avio kompanije Er Srbija Nikola Vukomanović izjavio je da je sedam aviona te aviokompanije jutros preusmereno na aerodrome u regionu, dok je odloženo ili otkazano 15 letova sa beogradskog aerodroma koji je privremeno zatvoren pošto su se zapalile gume na avionu egipatske kompanije "Egypt Air".

Vukomanović je za televiziju Prva kazao da su četiri aviona sletela u Niš, jedan u Temišvar, jedan u Sofiju i jedan u Zagreb i da nema informaciju kada će aerodrom biti odblokiran, ali da kompanija zajedno sa aerodromom pokušava da reši problem.

"Pokrenuli smo procedure koje treba da pomognu našim putnicima da dodju do Beograda", kazao je Vukomanović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.