AAA

DRUšTVO | 12.09.2018 16:00

Djordjević sa ambasadorom Švajcarske o unapredjenju saradnje

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević razgovarao je danas sa ambasadorom Švajcarske u Srbiji Filipom Geom o unapredjenju dalje saradnje i ponovo zahvalio Švajcarskoj na velikoj podršci u rešavanju migrantske krize.

Djordjević je rekao da se Srbija, kada je u pitanju migrantska kriza, pokazala kao društveno odgovorna zemlja, posluživši kao primer svim ostalim državama koje se bore sa istim problemom.

"Zahvalni smo Švajcarskoj na velikom razumevanju i podršci Srbiji, posebno kada su u pitanju položaj Roma i migrantska kriza. Švajcarska je jedna od zemalja koja pruža najveću finansijsku podršku Srbiji", rekao je Djordjević i dodao da Srbija želin da unapredi saradnju sa Švajcarskom i u oblasti zapošljavanja čime bi gradjanima Srbije omogućila nova radna mesta.

Ambasador Ge rekao je da je saradnja sa Srbijom strateški važna i da Srbija ima dobru poziciju zbog odličnog obrazovanja u oblasti inženjerstva i u IT sektoru.

"Srpsko tržište je veoma blizu švajcarskom što je važna prednost i zbog toga su mnogi švajcarski investitori i privatne kompanije zainteresovani za investiranje u Srbiju", rekao je Ge.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.