AAA

DRUšTVO | 20.09.2018 15:50 > 20.09 17:10

Oricio: Saradnja mladih i novinara ključna za bolje razumevanje Srbije i Albanije (VIDEO)

Saradnja omladine i novinara iz Srbije i Albanije ključna je za bolje razumevanje dve zemlje, rekao je danas u Beogradu šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio.

Na predstavljanju izveštaja "U medijskom ogledalu srpske i albanske medjusobne percepcije", uradjenog u okviru projekta Jačanje saradnje izmedju Srbije i Albanije, koji su sproveli EPuS, Misija OEBS u Srbiji i Ambasada Italije, Oricio je rekao da je OEBS podržao projekat "zbog njegovog regionalnog značaja".

Oricio je rekao da OEBS podržava razumevanje i poznavanje medju zajednicama, dodajući da je to i osnova dva projekta u kojima je OEBS učestvovao a koji se tiču odnosa Srba i Albanaca.

"Jedno je omladinska razmena, a drugo je razmena novinara i to je bilo veoma uspešno. Rezultat je bio da je percepcija onog drugog bila sasvim drugačija nego na početku", dodao je.

Šef Misije OEBS rekao je da Srbija i Albanija dele region, strateške ciljeve i mnoge regionalne brige i da je za "uravnoteženu i bolju percpeciju važno da se poboljša uzajamno poznavanje" dve strane.

"Ako ne poznajete onog drugog, ako on ostaje 'onaj drugi' onda ostaje i teret istorije", rekao je Oricio na predstavljanju izveštaja "U medijskom ogledalu srpske i albanske medjusobne percepcije", u Beogradu.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.