AAA

DRUšTVO | 04.10.2018 14:40 > 04.10 16:32

Budva predstavila zimsku i prolećnu turističku sezonu u Novom Sadu (VIDEO)


Nastupom folklornog ansambla i "feštadjuna" pod maskama, koji su zaštitni znak Budvanskog medjunarodnog karnevala, Turistička organizacija Budve predstavila se danas na 51. Medjunarodnom sajmu turizma "Lorist" u Novom Sadu i najavila zimsku i prolećnu turističku sezonu.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije opštine Budva Mladen Franović rekao je agenciji Beta da će Budva ove godine turistima ponuditi "sjajnu zabavu" tokom zimskog perioda, kao i doček Nove godine, za koji se, kako je naveo, uskoro očekuju i finalne najave muzičkih izvodjača.

"Doček Nove godine će trajati četiri dana, a osim toga najavljujemo i manifestaciju 'Od Božića do Božića', čime će biti upotpunjena ukupna ponuda", rekao je Franović na Sajmu turizma u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, na sajmu je predstavljena i ponuda Budve za sledeću letnju sezonu. Za 2019. godinu pripremljeni su turistički aranžmani i informacija o turizmu, privredi i ostalim granama koje mogu biti "zanimljive za saradnju" dve zemlje.

"Spremni smo već uveliko za novu sezonu, nadam se da ćemo imati mnogo toga da pokažemo na ovom sajmu i da ćemo dati informacije o svemu što posetioce sajma može da zanima", poručio je Franović.

Dodao je da su karnevali i maskenbali, koji su predstavljeni na sajmu u Novom Sadu, postali deo ponude Budve, a manifestacije tog tipa biće održane tokom maja i juna 2019. godine.

"Mislim da će maj i jun iduće godine biti prepuni manifestacija, prepuni šarenila, pesme, igre, veselja, smeha i zabave", rekao je Franović.

Direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak rekla je da Turistička organizacija Budva na sajmu u Novom Sadu predstavlja manifestaciju koja je "već u maju 2018. godine privukla veliki broj posetilaca" na Crnogorsko primorje.

"Do nedavno je grad Koror bio prepoznat kao grad karnevala, ali primetićete da Budva takodje na toj mapi karnevalskih gradova zauzima jako visoku poziciju. Ovim grad Budva i Crna Gora želi da najavi za narednu godinu maskenbale i festivale te vrste koji uvek i iz Srbije privuku veliki broj turista", rekla je Radak.

Državni sekretar za turizam Crne Gore Damir Davidović rekao je da Crna Gore ove godine beleži rast od oko deset odsto u svim vidovima smeštaja kao i u prihodima.

"Struktura tih poseta i prihoda je ostala ista, ali sa druge strane imamo povećanje broja turista iz zemalja EU, a region je za nas i dalje ostao veoma važno tržište. Zato smo uvek i na sajmu u Novom Sadu i u Beogradu, jer je Srbija značajno tržište za naš turizam", dodao je Davidović.

Medjunarodni sajam turizma "Lorist" trajaće do 7. oktobra na Novosadskom sajmu.
KOMPLETAN VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.