AAA

DRUšTVO | 11.10.2018 07:45 > 11.10 09:17

Naslovna strana za četvrtak, 11. oktobar 2018. godine

Dnevna štampa u Srbiji na naslovnim stranama za četvrtak, 11. oktobar, najviše izveštava o automobilskoj nereći koja je na autoputu Beograd Niš odnela osam života i o hapšenju grupe džihadista koji su planirali napade na Kosovu.

Na prvim stranama svih listova dominira reklama Lidla i najava otvaranja prodavnica tog trgovinskog lanca u Srbiji.

ALO  -  "Tajkuni se pobili na Dedinju", o sukobu vlasnika većinskog vlasnika "Energoprojekta" Dobrosava Bojovića i privrednika Aleksandra Milovića ispred restorana "Šeher" u Beogradu.

BLIC  -  "Kako je došlo do sudara", o nesreći i velikom broju poginulih na autoputu. "Bojović nosio pištolj na tuču sa dužnikom", naslov je povodom navoda da je većinski vlasnik "Energoprojekta" potegao pištolj tokom svadje ispred restorana. "Da li je Brisel dao zeleno svetlo za razgraničenje", list analizira amandman u Evropskom parlamentu koji bi omogućio razmenu teritorija Srbije i Kosova.

VEČERNJE NOVOSTI  -  "Bojnim otrovom udariti na Srbe", o hapšenju grupe džihadista koji su planirali napad na Kosovu i Metohiji. "Sakupljaju pare za mrtvo dete", o navodnim zloupotrebama u fondacijama koje sakupljaju sredstva za lečenje dece u inostranstvu. "Sumnjiv penal stigao u sudnicu", o istražnom postupku u Belgiji i hapšenju trenera Dejana Veljkovića.

DANAS  -  "Bolja signalizacija bi spasila mnoge živote", o uzrocima nesreća na autoputu Beograd Niš. Najava skupa o Zapadnom Balkanu u Evropskom parlamentu "Pozvan Vučić, ide Jadranka Joksimović". "Vladajuća većina ne voli Danas", o izjavama i stavovima poslanika u Narodnoj Skupštini o ovom dnevnom listu.

INFORMER  -  "ISIS sprema pokolj Srba na Kosovu", o tome da je grupa džihadista planirala napade na Kosovu 2016. godine.

KURIR  -  "Dovešću popa da osvešta Predsedništvo BiH", naslov je intervjua sa predsednikom RS i novoizabranim srpskim članom Predsedništva Miloradom Dodikom.

POLITIKA   -  List piše da je albanski premijer uticao na kupovinu paketa akcija u "Telekom Albanija" u tekstu pod naslovom "Rama zabranio prodaju nemačke imovine". "Srpski krak 'Turskog toka' opcija za 'Gasprom'" govori o projektu izgradnje gasovoda do 2020. godine. Intervju sa predsednikom Demokratske stranke Srbije Milošem Jovanovićem "Savez za Srbiju može biti i prepreka za promene".

SRPSKI TELEGRAF  -  "Ruše Trampa zbog Srbije", o navodnom planu protivnika predsednika SAD.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.